събота, 21 юни 2014 г.

I have a dream

"По принцип всички мечти се раждат с остра сърдечна недостатъчност.  За да живеят достатъчно дълго и да се сбъднат, им трябва поне едно сърце, което да ги мечтае денонощно...Защото аман от несериозно отношение! За Бога, или живей мечтата си, или я остави да умре! И в двата случая се иска много кураж! (Валя Петкова)".Ако ти самият не вярваш в мечтите си няма кой да го направи. Понякога е трудно, нереалистично или просто не виждаш смисъл. Но дори и след най-ужасната буря винаги изгрява слънце. Та нали за това са мечтите, за да вярваш в тях, за да се опитваш да ги направиш реалност. Ако спреш да мечтаеш, къде ще отидеш? Дали няма да застинеш във времето и пространството. А няма нищо по-тъжно от това да станеш просто един наблюдател на чуждите мечти. 

Понякога простите неща се случват по най-сложния начин, защото си затваряме очите, защото ни  е страх да видим това, което искаме и да изпитаме последиците от своя избор. А по някога  загубени в сънищата си може да видим мечтите си, но дали това е истинският или илюзорният им образ.... В приказките Луната никога не среща Слънцето, но в реалния живот  можем да се насладим на танца им по време на някое лунно или слънчево затъмнение. 

"I have a dream" - щом той може, значи и всеки може да постигне мечтите си.   За това  аз ще продължавам да вярвам в тях . Защото като ги достигнеш, разбираш, че " няма такова нещо като гол късмет, а само уловено в правилния момент, дълго извоювани възможности."


Благодаря на inni4ka за довдъхновението :)


3 коментара: