петък, 21 януари 2011 г.

La Vita è Bella

  Смисълът на живота!
  Всеки човек, рано или късно изрича тези думи. Тръшкайки се, че смисълът е изчезнал, не могат да го намерят, животът няма повече  значение за тях. Защо е целия този драматизъм за намирането му, защо всички искат да  осмислят дните си.  Да намерят НЕЩОТО, което ще им даде силата да изживеят живота си докрай. Никой ли не е осъзнал, че смисълът е в последната глътка въздух на този свят, последното нещо, което виждат очите ни, което усеща кожата ни. Какво ще правим, когато вече сме получили отговор на всички знайни и незнайни въпроси. Ще продължим напред с цялата сила на този свят и ще изживеем оставащите ни 20-30....N  години в пълно щастие имайки всичко което ни е нужно. Това би било истинско изтезание  за нашето тяло, нашата  душа, за всяка  частица в нас и около нас. Та ние просто няма какво повече да  правим на този свят, получили сме всичко, което сме искали, дали сме всичко, което сме сметнали за необходимо да дадем на някого.
  Пътя! Той има значение. Един най-обикновен път, който всеки един от нас извървява и стигайки до самия му края, може да си поеме дъх.
  Границата между секундата, в която мисълта ти минава през главата и следващата секунда, в която вече си натиснал спусъка. Но кой може да твърди един човек, защо е сложил край на  живота си- дали защото е загубил неговия смисъл или защото го е открил!

2 коментара: